Ett av Hong Kongs mange gatemarkeder (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Dette kunne i grunnen ha vært hvor som helst. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Hong Kongs to-etasje-trikker er noe helt for seg selv! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
En uterestaurant i Hong Kong (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Med hele familien på tur til Hong Kong (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Det gikk for øvrig forbausende greit å reise så langt, mye takket være at vi satt på første rad rett bak SAS Plus, og kunne strekke ut beina på hele den lange flyturen. Dessuten var utvalget av filmer på turen greit, slik at timene gikk fort.
Og bare for å ha nevnt det: Dersom du har tenkt å reise til Hong Kong for første gang, anbefaler jeg å ha en uke til rådighet! Det valgte vi på vår første tur høsten 2015. Du rekker imidlertid mye også på en fire-dagers tur, for Hong Kong er ikke så stor. Men da må du selvsagt prioritere hardere.
Star Ferry går i skytteltrafikk mellom Kowloon og Hong-Kong-øya. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Når du ankommer Hong Kong, skrus klokka frem seks timer. Hele Kina utgjør kun en tidssone, og derfor er ikke forskjellen mellom norsk og kinesisk tid større. Det er ikke uten videre gitt at du får tilgang til hotellrommet ditt når du ankommer hotellet på formiddagen, så den første dagen kan bli ganske tøff siden du mest sannsynlig ikke har fått sove om natten.
Når man ankommer Hong Kong for første gang, anbefaler jeg sterkt å ta trikken frem og tilbake inne i Hong Kong by. Sett deg på øverste dekk på en av disse to-etasjes trikkene, og sørg for å sitte fremst slik at du - dersom du er like interessert i fotografering som meg - får tatt de beste bildene av folkene og trafikken. Dessuten får du raskt et overblikk over byen, som egentlig er overraskende liten, relativt sett.
Bybilde i Hong Kong (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Slitne bygningsfasader. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Det er mye trafikk inne i byen, og man kan fort bli sliten av bylarmen. Her er det liten plass, og det er derfor mer vanlig enn uvanlig at trafikken - både den motoriserte og den ikke-motoriserte - foregår i flere lag. All travelheten skaper konstant støy.
Her bygges det i høyden. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Gatemarkeder. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Bubble-wafles med is. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Mango-dumplings! Nam nam! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Perle-jasmin-te - det beste av det beste! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Perle-jasmin-teen har utfoldet seg i glassrøret! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Jasmine Dragon Phoenix Pearls, en sjelden spesialitet fra Kina. Bare de yngste og mest skjøre bladene er plukket for så å gjentatte ganger bli blandet med friske og velduftende jasmin-blomster. Blomstene blir fjernet etterpå. De duftende tebladene blir så rullet for hånd i små, tette perler. Jasmine-aromaen blir innkapslet og utfolder seg til det fulle når teen trekkes. En nytelse både for øyne, nese og gane.
Den gylne koppen og den fantastiske duften er ekstremt forførende.
Bruk gjerne et glass eller en glasskanne til brygging av denne teen. Nyt skjønnheten til de små perlene som åpner seg og lekende beveger seg rundt i vannet.
Mye deilig te å velge i! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Det skulle ikke vært lov å besøke Kina/Hong Kong uten i det minste å ha smakt på deres eminente te!
Puer-te er en slags årgangste, som blir bedre og bedre dess eldre den blir! Den eldste teen koster mangfoldig tusen kroner - bare for en slik te-kake! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
En gate i Soho. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Et besøk til the Peak hører med på en Hong Kong-tur! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Vi valgte også å reise til Big Buddha and the Po Lin Monastry denne gangen - som sist. Jeg vil påstå at du ikke kan besøke Hong Kong uten å få med deg dette.
Stedet er Hong Kongs største helligdom, men er ikke så gammelt som man kanskje skulle tro. Jeg har skrevet mer om dette i et tidligere blogginnlegg.
De seks Devasene, som omgir the Big Buddha - hver med sine offergaver. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
En hellig ku spiser av offergavene til Buddha. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Fra handlegatene ser vi den store Buddhaen. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Yrende folkeliv på Cheng Chau (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Jeg mener at det er et "must" å besøke Cheng Chau dersom man ikke har vært her før, og vil dessuten legge til at fiskelandsbyen Tai O på Lantau, der Hakka-folket bor, er enda mer autentisk, eksotisk og annerledes. Ikke minst pga. alle husene som er bygget på påler! Der har man også mulighet for å få seg en båttur ut i Sør Kina-havet for å se på rosa delfiner.
Mye skjønnhet i det slitte og falmede, synes nå jeg ... (foto: Rose-Marie Christiansen) |
På markedet i Stanley (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Mens markedet i Temple Street først åpner på kvelden, stenger markedet i Stanley kl. 17.30. En taxitur ut til Stanley fra Hong Kong by tar (uten trafikk) ca. en halv time, og koster 100-200 kroner. En tur til Stanley lar seg for øvrig greit kombinere med et stopp f.eks. ved Repulse Bay, hvor det er en fantastisk sandstrand. Be taxisjåføren om å vente på deg, dersom du ikke har tid til å bli der lenge.
Yue Hwa - et erke-kinesisk shoppingsenter. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
På te-seremoni i Yue Hwa (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Pandabjørn i Ocean Park (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Å se på at selene i parken ble matet, var fint! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
På delfin-show i Ocean Park (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Damer på tur - fine fargekontraster! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Hotellene i Hong Kong er generelt ikke spesielt billige, men prisene varierer selvsagt fra rimelig til veldig dyrt også her. Det kommer i grunnen aller mest an på hvor mye du er villig til å legge i oppholdet. Prisen påvirkes dessuten av når på året du velger å reise. Å reise i januar var helt toppers! Å reise i september, slik vi gjorde høsten 2015, var derimot litt slitsomt. Da var luftfuktigheten nemlig så høy at vi følte at vi svettet absolutt hele tiden. Oktober - februar anbefales. Oktober og november er for øvrig de tørreste månedene, med ca. 25 grader. Vi hadde 15-20 grader i slutten av januar 2017. Det var herlig for oss som kom fra den norske vinteren!
Helt til slutt tar jeg med noen flere bilder fra Hong Kong. Enjoy!
Gatebilde fra Hong Kong. Ungdommene går med nesa ned i mobilene sine også her! Jeg var med andre ord i godt selskap! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
En liten smakebit på grillet and måtte vi ha - spesielt fordi vi ikke kom oss til American Restaurant for å spise Peking Duck denne gangen. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Det var heller ikke ueffent å få med seg et eksklusivt måltid med sushi. Maken til de sushiene vi fikk her, skal man virkelig lete lenge etter! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Vi tok disse kabelvognene da vi var i Ocean Park - skrekkinngytende spennende for meg med min høydeskrekk ... men du godeste, for en utsikt! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Med Star Ferry fra Hong Kong-øya til Kowloon - mens The Symphony of Lights lyste opp hele Hong Kong-øya! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Folk er glade i hundene sine i Hong Kong! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
En papegøye i Ocean Park (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Her lyste folk opp når jeg tok bilder! Fra Ocean Park. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Større tetthet av selfie-stenger enn i Hong Kong har jeg aldri opplevd! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Sushi med gåselever! Noe av det beste jeg har smakt i mine levedager! (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Tørket sopp. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Et ungt par på båttur ute ved Cheng Chau. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Solnedgang over Cheng Chau. (foto: Rose-Marie Christiansen) |
Vi etterlot oss et minne om oss på en bar i Stanley. (foto: Rose-Marie Christiansen) |